Tajne dobrog izgleda
16

Harrison Ford se zaklinje u ove zdrave navike koje mu pomažu da ostane u formi sa 80 godina

N. C.
Harrison Ford (Foto: EPA-EFE)
Harrison Ford (Foto: EPA-EFE)
Harrison Ford u 80. godini života izgleda odlično te je u dobroj formi, a sve to zahvaljući navikama koje njeguje.

Mnogi se pitaju kako je Ford zadržao tako dobro zdravlje tokom godina. Dok nastavlja da daje prioritet vježbanju na redovnoj osnovi, on također stavlja veliki fokus na ono što jede svaki dan.

Ford godinama nije govorio previše o svojoj dnevnoj rutini, ali jedna stvar u kojoj je bio vrlo jasan je da jede zdravo i da je potpuno izbacio mliječne proizvode i meso iz svoje prehrane.

U februaru 2020. godine, Ford je gostovao kod Ellen Degeneres te joj u emisiji otkrio svoje prehrambene navike i izbore.

"Izgledaš dobro. Izgledaš stvarno dobro", rekao je Degeneres, praćena aplauzom publike u studiju. Ford se našalio s Degeneresom, rekavši: "Pa, hvala. Kako sam izgledao prije?"

Kada ga je upitala šta radi da bi ostao zdrav, Ford je odgovorio: "Ne radim praktično ništa. Jedem povrće i ribu. Zaista je dosadno", kazao je.

Potom je nastavio da govori kako je odustao od mliječnih proizvoda i mesa.

Kada su ga pitali zašto je odlučio na takve dijetetske izbore, Ford je odgovorio: "Umoran sam od jedenja mesa... i znam da to nije baš dobro za planetu... i nije dobro za mene."

Obožavatelji Forda možda neće biti iznenađeni ovom njegovom ličnom odlukom, pogotovo ako su svjesni njegove strasti prema okolišu.

Uz Fordove zdrave prehrambene navike, on također uspijeva ostati aktivan na dnevnoj bazi. U razgovoru sa Degeneresom, Ford je otkrio da voli biciklizam i tenis.