Za godinu izgubila 64 kg
1

Hana Sokač iz prve sezone "Života na vagi": Nakon showa kilogrami su se rapidno vratili većini kandidata

I. S.
Foto: RTL - Instagram/hanasokac
Foto: RTL - Instagram/hanasokac
Hana Sokač je 2017. bila najmlađa učesnica showa "Život na vagi". Tada je imala 18 godina. U međuvremenu se susrela s mnogim izazovima kada je riječ o skidanju kilograma, ali je uprkos svemu uspjela održati vitku liniju.

"Nakon ŽNV-a kilogrami su se rapidno vratili, kao i većini ostalih kandidata, no o tome se ne priča, što zbog nesigurnosti, što zbog vođenja lažnih života na Instagramu. Dvije godine nije me bilo u javnosti i u svijetu društvenih mreža", rekla je.

Za to vrijeme radila je na poslovnom planom, a uz to i na sebi.

"Za godinu dana samostalno sam skinula 64 kilograma. Može se. Sve se može. Nisam tu da se uzdižem nego da i tebi pokažem da možeš. Možeš biti šta god želiš, samo ustraj", dodala je.

Posjetila je učesnike ove sezone "Života na vagi" i savjetovala im da žive u skladu s prirodom i počnu se baviti meditacijom. Ispričala je i kako je trener Mario Mlinarić nije prepoznao nakon fizičke transformacije.

"Znaš koja je definicija dobrog osjeća? Kad te Mario Mlinarić posjeti za rođendan, a ti ga dočekaš 65 kilograma lakša pa autom hladno prođe pored tebe jer te ne prepozna! Zabave, smijeha i dobre vibracije nije nedostajalo, a ovaj put zamijenili smo uloge – došao mi je na posao i ja sam ga uživo u eteru 'rešetala' pitanjima, no njemu to nije ni upola teško palo koliko je meni nekad bilo teško držati plank", zaključila je.