43-godišnja pjevačica
4

Christina Aguilera pokazala svoj fit izgled: Izgubila je 20 kilograma i otkrila kako je to postigla

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Christina Aguilera se nedavno pohvalila svojom nevjerovatnom figurom nakon što je tokom godina izgubila 20 kilograma te je za Health otkrila kako je to postigla.

Naime, 43-godišnja pjevačica pokazala je kako je izgubila na težini na prvom u nizu nastupa u Las Vegasu u pripijenim i oskudnim odjevnim kombinacijama.

Ranije je rekla da "mrzi biti super mršava" i da je počela da prihvata i "voli svoje nove obline", navodi Health. Nakon godina fluktuacija težine naprijed-nazad, ona sada održava vitku i snažnu građu uz obline.

Njena tajna je bila da se posvetila zdravoj, uravnoteženoj ishrani i rigoroznom režimu vježbanja. Kada je 2008. godine rodila svog sina Maxa, koji sada ima 15 godina, bila je predmet brojnih negativnih komentara zbog težine.

Potom je počela gubiti na težini zbog uloge, ali je njena težina ponovo oscilirala. Otkrila je kako je tokom godina izgubila oko 20 kilograma ograničavajući dnevni unos hrane na 1.600 kalorija i pridržavajući se Rainbow dijete.

Foto: NBC
Foto: NBC

Kao dio svoje prehrane, pridržava se režima bogatog biljkama i svakodnevno konzumira voće i povrće jarkih boja.

U međuvremenu je odustala od striktnog praćenja dijete te je napomenula da umjesto da bude restriktivna, pokušava da konzumira više cjelovite hrane, a manje slatkih grickalica.