Strogi režim
21

Četiri razloga zašto Elizabeth Hurley sa 58 godina ima fantastičnu figuru

N. C.
Elizabeth Hurley praktički "ne skida" bikini, što je razumljivo kada posjedujete liniju kupaćih kostima te izgleda odlično.

Ova 58-godišnjakinja često objavljuje fotografije u kupaćim kostimima i se razmeće se svojom zategnutom figurom.

Slavna ličnost koja prkosi godinama naporno radi na održavanju forme i slijedi strogu dijetu koja joj definitivno ide na ruku. Hurley je otkrila svoje izbore zdravog načina života u intervjuu za The Sunday Times.

Ne jede ultraprerađenu hranu

Svi znamo da se ultra prerađena hrana pravi od masti, škroba, dodanih šećera i hidrogenizovanih masti i da je treba izbjegavati. Međutim, teško je zaobići svoju omiljenu vrećicu čipsa cijelo vrijeme. Hurley nije osoba koja bi bila u iskušenju.

"Nisam jela prerađenu hranu 100 godina", rekla je.

Ne jede šećer

Još jedna stvar koju britanska glumica ne konzumira je šećer. Lako je konzumirati više šećera nego što mislite pa je čitanje naljepnica sa sastojcima važno.

"Ne jedem slatkiše", rekla je.

U američkoj prehrani, glavni izvori su bezalkoholna pića, voćni napici, aromatizirani jogurti, žitarice, kolačići, kolači, slatkiši i većina prerađene hrane. Međutim, dodani šećer je prisutan i u proizvodima za koje možda ne mislite da su zaslađeni, poput supe, hljeb, suho meso i kečap.

Ona balansira ono što jede s povrćem

Hurley je vrlo svjesna onoga što konzumira i opterećuje voćem i povrćem.

"Mislim da je jedna od najtransformativnijih stvari koje sam uradila da 50 posto onoga što jedem činim biljnom materijom. Ako za doručak doručkujete parče tosta, uzmite i jabuku. Suprotstavite svemu povrćem", objasnila je.

Rijetko konzumira alkohol

Hurley bi mogla prisustvovati najekstravagantnijim zabavama i događajima, ali nećete je često uhvatiti kako pije. Jednom prilikom je priznala da rijetko pije alkohol.