Donesite čvrstu odluku
2

Bez zahtjevnih dijeta: Uz pomoć pet savjeta dovedite svoje tijelo u formu do ljeta

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ljeto samo što nije stiglo, a mnogi razmišljaju kako dovesti tijelo u formu do ljetnih dana. Ukoliko se budete pridržavali ovih savjeta do ljeta, vrlo lako ćete svoje tijelo dovesti u formu.
Ne trebaju vam rigorozne dijete u kojima ćete izbjegavati nezdravu ili kaloričnu hranu. Dovoljno je da imate jaku volju i svakodnevno se motivirate.

Donesite čvrstu odluku

Uspjeh u bilo kojem aspektu života zahtijeva odgovarajući način razmišljanja. S tom odlukom možete krenuti u svoj izazov transformacije. Zapišite svoje ciljeve i isplanirati rutinu koja će vas držati na pravom putu prema ostvarenju vaših ciljeva. Usput ćete razviti određene navike koje će postati rutina tako da se ne morate svjesno "tjerati" da radite određene stvari.

Jedite zdravije

Redovno vježbanje, kontroliranje stresa i sna ne mogu učiniti veliku razliku priliko fizičke transformacije, ukoliko ne jedete zdravije. Ako ne jedete u skladu sa svojim tjelesnim ciljevima, onda neće biti važno koju taktiku treninga koristite. Na kraju dana, kalorije su bitne ako pokušavate smršaviti. Jedini način da s razumnom sigurnošću znate da ste u kalorijskom deficitu je da pratiti unos hrane.

Pokrenite se

Izaberite neku vrstu fizičke aktivnosti koju ćete svakodnevno izvoditi. To može biti šetnja, vožnja biciklom, rolanje ili trčanje, a možete otići i na grupne treninge kao što je zumba ili ples. Također, aplikacije za praćenje koraka i fizičke aktivnosti mogu biti odličan način da se održite u boljoj formi.

Izvodite trening otpora

Odlazak u teretanu nije nužan, jer za ove vježbe je dovoljno imati utege. Kada radite određene vježbe kao što je čučanj, koristite tegove kako biste povećali težinu i bolje zategnuli svoje tijelo.

Jedite više proteina

Dobra vijest o izgradnji mišića je da su vaš glavni izvor goriva za izgradnju mišića proteini. Ne samo da će vam proteini pomoći u izgradnju mišića, nego će također obuzdati vašu glad zdravijim opcijama. Preporučuje da unosite onoliko grama proteina, koliko imate kilograma tj. ako ste teški 80 kilograma, unosite 80 grama proteina dnevno.