Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kako se zove etno selo?
Lahko je pustiti dabrove ali 'ko će pratiti njihovo brojno stanje i održavanje populacije? Kod nas, na Uni, su postale štetočine prije 5-6 godina do te mjere da više ne smijemo posaditi nikakvo mlado drvo na obali Une. Bilo koju mladicu će odgrizti... Lijepi jesu i sve je to fino,ali...
Ovi meni dabrovi, k'o malo idu na vehabije.
E, đe dabar dođe, tu je plaho pogodno za život. Svaka čast što ste uspjeli održati ambijent takvim da se jedna takva, osjetljiva životinja odlučil zadržati u BiH, pored svih (ne)prilika. Treba podržati i pozdraviti.
đesu bili 150 godina ?žive i ti dabrovi dugo jbt...☺
Manje vise za dabrove, ali se cini da je ambijent prekrasan. Izgleda da se ima gdje i zakonaciti i napuniti stomak. Ovdje bi bio merak doci i otkaciti svakodnevnicu totalno.
Poštovani, osobno pozdravljam i podržavam Vaše prezentiranje bh. ljepota i svega što je pozitivno, ali moram ukazati na informaciju da se dabrovi nisu sami vratili na Semešnicu, nego da je 2006. godine projekat reintrodukcije dabrova započeo stručni tim, na čelu sa vrsnim stručnjakom, profesorom lovstva, i da je proces reintrodukcije jop uvijek u toku, a faza je ocijenjena stabilnom. Sve najbolje od čitalaca klix portala i da nam i ubuduće donosite lijepe vijesti. P.S.: Samo da dodam da se nije radilo o prašumi, već o šumskom kompleksu kojeg je zaštitio Tito od uništavanja, visokom tzv. "vojnom" ogradom. Srdačan pozdrav!
Prelijep komadić ove nam lijepe zemlje! PASTRMKA je priča za sebe! L P.
To su pravoslavni dabrovi, jer su to dabrobosanske životinje.