Pamet u glavu
0

Deset novogodišnjih odluka koje ne smijete donijeti

Sarajevo-x.com
Prije nego što napravite listu odluka za narednu godinu, potrudite se da sebe unaprijed ne osudite na propast. Neke od odluka koje napravite jednostavno mole da budu prekršene već u februaru. Portal Frisky.com donosi vam listu od deset odluka koje ne smijete donijeti.

Pronaći ljubav

Iako bi se bilo praktično zaljubiti jer to jednostavno želite, život i sudbina ne funkcionišu na taj način. Vi možda nemate kontrolu kad i kako ćete se zaljubiti, ali svoje šanse da se to desi možete povećati.

Umjesto da se fokusirate na pronalaženje srodne duše, pokušate povećati broj aktivnosti tokom koji možete upoznati veći broj ljudi, preispitajte svoje stavove kako bi pronašli greške koje vas usporavaju i budite otvoreni za pronalaženje ljubavi na mjestima i na načine koje ranije niste smatrali normalnim (online sudari, izlasci sa kolegama i sl.).

Izgubiti pet kilograma

Pet kilograma ne izgleda isto na svakoj osobi. Na nekome se ne primjećuju dok ih neki nabace provodeći vrijeme u teretani. Ako se ne osjećate ugodno u svojoj koži i odjeći savjet vam je da jedete zdravu hranu i svoj život ubacite više fizičke aktivnosti.

Prestanite se zamarati (vaš izbor)

Ako sebi kažete da ćete prestati biti opsjednuti bilo čime, to je pravi način da time i ostanete opsjednuti. Umjesto toga smislite šta možete uvrstiti u svoj život a što će vam popuniti vrijeme koje posvećujete opsesiji.

Roditi dijete

Rađanje djece nije stvar koju je lako učiniti i postavljanje sebi takvog cilja može vam samo otežati ostvarenje želje. Neka vaša odluka bude da želite imati dijete, što će uključiti i korake koji će vam olakšati postizanje cilja, kao što je ušteda novca, planiranje porodice i sl. Nemojte to sebi postaviti kao cilj koji morate ostvariti da ne bi osjećali neuspjeh ako vam to ne pođe za rukom.

Otkaz na poslu

Mrzite svoj posao? Onda se fokusirajte na to da ga popravite ili pronađete novi. Međutim, u ovakvoj ekonomskoj situaciji ne pomišljajte na otkaz ako nemate siguran drugi posao.

Ubjeđivanje partnera da se vjenčate

Nekim je osobama potrebno više vremena prije nego budu spremni na takav korak. Ako nekoga morate ubjeđivati da se vjenčate onda takva osoba možda nije prava za vas.

Prestanak izlaženja

Ne izigravajte Kim Kardashian i ne zaklinjite se da nećete izlaziti sa partnerima čitavu godinu. Šta ako sretnete savršenu osobu već narednog mjeseca? Uzmite pauzu ako vam je toga preko glave, ali ostavite sebi mogućnost da izađete s nekim kada budete spremni za to.

Morate se bolje slagati sa (vaš izbor)

Ovo je slično odluci da morate smršati. Bez pravog plana kako to ostvariti ovo je šuplja priča. Pronađite tri stvari koje možete aktivno raditi kako bi se popravio vaš odnos sa osobom koju imate na umu.

Probudite se pola sata ranije da vježbate

Ako ranije niste vježbali, pet minuta, a ne 30, je dovoljno za početak. Polusatnu vježbanje je slično trčanju deset kilometara nakon godine bez vježbe. Osim toga, san vam jednako godi kao i vježbanje.

Osvojiti bingo

K'o bi rek'o čuda da se dese...