Roditelji, javite nam se
174

Buzzfeed objavio dječija remek-djela iz karantina, među njima i rad iz Sarajeva

E. Sk.
Foto: Buzzfeed
Foto: Buzzfeed
Sad kad smo kod kuće, svi pokušavamo pronaći svoje slobodno vrijeme u slobodno vrijeme. Bilo da se zabavljate uz novi TikTok trend, isprobavate nove recepte ili ste zaokupljeni nekom novom videoigrom.

Američka web stranica Buzzfeed objavila je dječija remek-djela iz karantina, među kojima je i rad iz Sarajeva. Jedna stvar koju djeca rade kako bi iskoristili vrijeme jeste izražavanje kroz različite vidove umjetnosti. Slike, crteži, skulpture...Neki od njih čak koriste svoje crteže kako bi međusobno komunicirali kroz prozore, piše Buzzfeed.

Novinari ovog portala zamolili su roditelje da pošalju dio umjetnosti koju njihova djeca izrađuju dok su u karantini. Podijelili su nekoliko sjajnih radova koje su dobili.

"Kada smo moja žena i ja otišli da kupujemo namirnice, većina ljudi je gomilala toaletne potrepštine i toaletni papir, a mi smo za našu kćerku Hesu imali kolica punih malih platna. Uvijek je voljela da crta i slika, ali zato ostajemo više kod kuće nego inače. Djeca imaju online školu i sve, ali u trenutku kada to završi, Hesa se vraća svojoj umjetnosti", kazao je Milad Čerkić, otac šestogodišnje djevojčice Hese i CEO kompanije Atlantbh.

Među radovima je predstavljen i crtež desetogodišnje Melanie iz Los Angelesa.

"S obzirom da smo u karantini, shvatili smo da je konačno vrijeme da se povežemo i okupimo kao porodica. Veliki smo fanovi pop kulture i volimo Queer Eye, a izabrali smo svog idola Jonathana. Razmišljamo da jednom sedmično organizujemo veče porodične umjetnosti i da drugi put pozovemo mog oca i našeg brata", kazala je Melanijina sestra Valerie.

Predstavljeni su i radovi 12-godišnje Nie iz Illinoisa, Sophie, Silvera i Simona iz Georgie, Sophije iz New Jerseya te Ellie iz Ohia.

Dragi roditelji iz Bosne i Hercegovine, ukoliko su i vaša djeca nadarena za ovakav vid umjetnosti, a želite predstaviti njihov rad iz karantina, možete nam poslati maksimalno jedan dječiji crtež ili rad na e-mail [email protected].