Od 27. decembra
76

Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu u okviru projekta "Dječija čarolija"

I. S.
U sklopu Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market i ove godine djeluje projekat „Dječija čarolija“ – veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima.

Na njemu je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje od 27. decembra pa sve do marta besplatno, kako za sve građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović će 27. decembra u 19 sati svečano otvoriti divnu priču koja se uspješno realizuje treću godinu zaredom. Tim povodom bit će organizovana zabava za djecu Liloland, a posjetiteljima će biti podijeljeni i brojni slatkiši.

Jaffa cakes klizalište zauzima površinu od preko 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata.. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i odrasle uz bajkovito ukrašeno Vilsonovo šetalište.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna škola klizanja za djecu u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu. Školu klizanja vodit će hokejaški klub Medvjedi.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve prijave za školu klizanja moguće su putem obrasca.