Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
konacno pravi doktor
Koliko sam ja mogao vidjeti, a vidio sam, ne da mužu nije mjesto u rađaoni, nego muškima uopšte nije mjesto u porodilištu.
Pa onda nema ni doktor šta da radi tu, jer je i on muškarac
Potpuno tačno! Neprirodno je da muškarac prisustvuje porođaju. Šta će tamo, koji k****?!
Klix objavio 14 godina star Guardian clanak o nekoj debati, i preveo samo dio... If men aren't there, it's a poor comment on the nature of the relationship. - recenica s kojom izvorni clanak zavrsava. Bio sam na porodima i svakom bih muskarcu preporucio isto. Nevjerovatno je iskustvo svjedociti dolazak svog djeteta na svijet. A suprugu volim i zelim vise nego ikad prije.
To im je jedinistvena prilika da vide sta znaci biti majka, njena snaga i bol.
Tako je doktore.
RESPECT DOKTOREEEEE....
ma nije vala mjesto muskarcu ni da bude ginekolog..a vala vas je sve vise i vise...sto li Bozee
Dobar doktor brate ..Istog sam mišljenja..Ja i dan danas sam kritikovan sto nisam bio u sobi tokom poroda ..Sad cu joj pokazati šta pravi doktor veli ... A u pravu je 100%..
U dobru i u zlu. Uvijek muž treba da je uz svoju ženu! Nikad nisam ništa bolje doživo nego pri rođenju moje djece! Taj osjećaj kada uzmeš djete u naručje se ničim ne može zamijeniti. I žena je bila sretna što sam tamo bio.
Ovi što nisu prisustvovali ne mogu da dožive taj osjećaj kada uzmeš djete u naručje? I je li zajedno sa ženom ideš praznit stomak?
Vidi se da nisi nikad hebavao…
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa normano da nije. Niti može pomoć, niti je to neki lijep prizor, samo traumu da ima i da smeta doktorima
da smeta doktorima? pa clanak tvrdi da i doktori smetaju porodjaju, einsteine. a da znas ista o porodjaju, znao bi da doktor nije potreban osim za manje od 5% slucajeva...
Ni u bivsoj Jugoslaviji nije bilo dozvoljeno prisustvo muskarca dok se zena poradja, pa je masi parova saopsteno da im je beba umrla, a ispostavilo se dosta puta kasnije da je beba prodata.
Pušmipuli jugoslavija
A zašto ne bi trebao, ako žena dopusti da prisustvuje?
procitaj, napisao covjek
Ja kao muškarac sam bio na porodu svoje supruge i mogu reći da je to nešto što bi svaki muškarac trebao vidjeti i doživjeti. U mom slučaju je to nešto što je našu vezu (brak) samo još više učvrstilo…
Bravo za kontakt prsa na prsa i dojenje u prvom satu. 🥰