Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Praksa u razvijenim zemljama starije od 37god.trudnice pod obavezno. Otac stariji pod obavezno. Za ostale stvar izbora ali dok urade test, pa uz... vi ste vec u poodmakloj trudnoci sa formiranom bebom. Ne daj Boze nikom donosenja takvih odluka. A jeftinije je drzavi da bar kriticnoj kategoriji omoguci testiranje nego preuzimanje brige za dijete sa umanjenim ili nikakvim sposobnostima za samostalan zivot.
Moram odmah reci svim trudnicama koje ipak razmatraju da urade ovaj test da to nikako ne rade. Pored toga sto je jako skup totalno je nepouzdan (iz usta iskusne stručne osobe). Amnio jeste rizičan pregled ali je za razliku od nifty testa pouzdan a tek ako vam negdje na putu do Hong Konga izgube krv nećete dobiti ni nalaz ni povrat novca. Mozda ce biti dobar test za nekih 10-ak godina i zamjeniti amnio ali sada nikako. Nedajte se prevariti.
radili smo amnio u zagrebu, mislim da je bila oko 400 KM
cudim se ja sto daju besplatnu amnio...skontah na kraju texta ;)
Čovjek bi za zdravlje sve učinio.... Klasičan primjer ulijevanja straha budućim roditeljima,......a cijena, sitnica......
pa dobro, ovo je sasvim normalan test u normalnim zemljama...i sad stigao u BIH? bravo...samo ce povecati nesigurnost zena koje ga sebi mogu priustiti...nista vise.
pismene i obrazovane osobe svakako znaju za test i bez artikla ,a one koje se on najvise tice, one sa osnovnom skolom nemaju nikakvu sansu da ga razumiju. tipican nacin govora u mnogim oblastima koji se obracaju samo uskom krugu citalaca i samim tim ne narociti promisljen.
Dobra stvar ali skupa u pm