Obožava mlijeko
57

Bebu od 10 mjeseci ljekari stavili na dijetu, ima gotovo 15 kilograma

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Bebi teškoj 14.45 kilograma ljekari su preporučili dijetu, iako njegova mama tvrdi da rijetko jede čvrstu hranu. Kaže da više voli mlijeko zbog neugodnog iskustva.

"Sergio se umalo ugušio komadićem manga i završio je u bolnici. Vjerujem da je tada razvio PTSP, jer sam uočila da odbija probati krutu hranu", ispričala je tridesetogodišnja Seoane za Newsweek.

@daniellaseoane

Before anyone comes at me, i didnt put him on the diet, the dietician he sees has issued this. He is overweight for his age and he is also experiencing delays in developmental areas due to his weight. Mama loves his chunky self though. Just hard to carry at times 😂 #chunkybaby #love #fyp #bigbaby #babyrolls #bigboy #overweightbaby #cutebaby #baby #rolls #momsoftiktok #VoiceEffects #diet #dietitian

♬ Funny - Gold-Tiger
S obzirom na to da je njezin sin tražio mlijeko svaka dva sata, odvela ga je dijetetičaru. To je neuobičajeno za 10-mjesečno dijete, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Soane je rekla da su joj stručnjaci preporučili da sina hrani mlijekom svaka četiri sata, a između toga da mu nudi krutu hranu. Australka slijedi taj režim od januara.

"Povremeno jede čvrstu hranu, ali ne onoliko koliko bi trebao. Često je uznemiren i traži mlijeko pa ga i dalje dojim", dodala je mama.

Prema web-stranici za roditelje The Bump, prosječna težina desetomjesečne bebe je otprilike 8.5 kilograma za djevojčice i 9 kilograma za dječake.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do šestog mjeseca. Nakon toga, majčino mlijeko ili adaptirano mlijeko ostaje primarni izvor prehrane za dijete, uz sve veću dopunu krute hrane. Roditeljima se savjetuje da djetetu ponude hranu svaka dva do tri sata, ukupno oko tri obroka i dva do tri međuobroka dnevno.