Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Citiram "Stručnjak za ovu oblast sa Univerziteta Temple u Philadelphiji Marsha Weinraub kaže da je najbolje ostaviti djecu da se sama smire i prestanu plakati te se vratiti u krevet. " Kako ces se vratiti u krevet kad nisi ni usto ?
znači li to da treba čekati da svane,pa ondaR djelovati?! brižni otac
A drugi strucnjaci, kojima ja vise vjerujem, su opet misljenja, da djetetov plac ni pod razno ne treba ignorisat, jer mu je dodir jako bitan za razvoj-kako mentalni tako i fizicki. Nismo vodozemci pa da se radjamo, rastemo i razvijamo sami...dovoljno je da ode u dom za djecu bez roditelja, gdje nema ko da skace oko svakog pa da uoci razlike u ponasanju...nekad treba razmisliti da li svaki clanak treba i objavit od nazovi strucnjaka
da, s prvim sinom je tako i bilo. sin2 se uspavljuje satima i skacemo na svaku njegovu. on jednostavno moze duze plakati nego sto to mi mozemo slusati.
dijete nikad ne place dzaba pogotovo mala beba. Hajd sad pametujte i stvarajte generacije histericnih neurotika koji ce cijeli zivot provesti u potrazi za ljubavi. Nakon 9 mjeseci u majcinoj utrobi dijete je iscupano iz svoje sigurnosti i trazi miris i zvuk majke. I treba da bude uz majku a ne da place samo u mraku.
Ovi strucnjaci veze s mozgom nemaju. Pa da rekose po danu ne treba odmah trcati, pa reko bi, aj' mozda su i pravu, ali po noci, nidje veze.
Može svašta da bude razlog što dijete plače. Bolje hiljadu puta džaba ustati i vidjeti, nego poslije čupat kosu! I kad dijete spava, roditelj treba da je blizu, a ne u desetoj sobi.
Ne treba meni nikakvo istrazivanje generalizirati plac beba, ja svom bebacu ustajem cim zaplace,dovoljno je da ga zagrlim par minuta da vidi da nije sam i nastavi spavati. Ko moze da spava dok mu beba place je....poseban.
dakako nego neću, ustaće se žena i obaviće žemski poso
www.renesansnakraljevstva.com Zamisli... Budi te cvrkut ptica. Izlazis na ulicu i osjetis miris tek pecenog hljeba iz obliznje pekare. Pogledas oko sebe...renesansni grad. Kraljevina Bosna u 1461. godini. Krenes niz ulicu i zacujes skripu tkalackih strojeva. Vidis i izlog kovacke radnje, a u izlogu maceve, sljemove i sjajne oklope pravljene za bosanske vitezove. Na gradskoj trznici vidis ljude kako prodaju razne proizvode, od hrane do luksuznih dobara. Vidjet ces i arenu. Ljudi ispred nje se spremaju da okusaju snage, neki iz licnih razlog, a neki da bi osvojili srca prelijepih dama. Nastavljas dalje i odjednom ispred sebe ugledas velicanstveni dvorac. Cut ces fanfare i vidjeti strazare koji se trude napraviti mjesta za Bana koji izlazi na veliki gradski trg. Uci ces u obliznju krcmu, i dok ti krcmar sipa pivo ili kafu, razmisljat ces sta da postanes. Pekar, krojac, kovac... General ili mozda Ban. Na tebi je da odlucis! Registruj se i iskusi renesansu :D
A kako da spavam ako ga zene ne utjesi??