Karina od demokratije! Hajde da mi neko kaže šta je tu dobro u načinu glasanja?? Ovo se vidi iz aviona 3 miliona glasača je jednostavno neuvaženo i diplomatski rečeno popišani! Ako je manja Država ima manje i Elektora i zašto bi bio problem da se iz svake Države podijele Elektori proporcionalno broju dobijenih glasova u svakoj Državi ponaosob! Tada se ovako nešto nebi moglo desiti ni teoretski!!! Btw Montana i Main tako rade i zašto nemogu svi?
@drinsky1 Ti baš ništa ne kapiraš! Pročitaj još jednom šta sam rekao! Ovdje se ne radi konkretno niti o Trumpu niti o Hillary već o USA predsjedničkom Sistemu "glasanja" gdje je moguće popišati 3 miliona glasača bez obzira kome su upućeni glasovi! Btw kakva je to "Demokratija" kada nekakvi Elektori mogu da izmjene volju glasača"?!? Na osnovu kojega "prava" neko može biti ovlašćen za to! Onda bi bila logika da se prvo glasa Ko može biti Elektor!
@dubrava1929 Btw kakve to veze ima što je Hillary dobila glasove "novih useljenika" a koji su po USA Zakonima mogli glasati! Ako je neko potrošio više ili manje to je opet valjda u granicama Zakona! Ako nije može ići na Sud!
Prikaži sve komentare (87)