Sto vrijeme ide, kad gledas na istoriju i kuda se svijet i drustvo krece, ovaj globalizam, iskoristavanje globalno, i ljudi i prirode, puno sirotinje, ratovi za profit neki, Tito je stvarno bio jako pametan. I kao je predividio kuda ide sve i taj globalizam, npr, stranci nisu mogli kupovati zemlju u JUG, a vidi sad prodaju ne samo Bosnu I Honduras i te zemlje, nego i Englesku cak raznim globalnim oligarhima, bogatasima, korporacijama. Bili Arapi, Kinezi, Rusi il Ameri i banke.
Onda nesvrstani, budi dobar s svima, sa sirotinjom, Arapima, Afrikancima, respektuj ljude, radi s njima ko partner, bez da ih napadas i eksplojtiras ko sto USA i zapad radi tamo. I budi nezavisan, imaj svoje, a dobar sa svima, istok i zapad ko hoce, i otvorene granice, pasosi mogo si ici svuda. JUG pod Titom je prva 'bjela' drzava mislim bila sto je govorila protiv Apartheida u J. Africi davno, onda bili uz Palestince itd.
I to sve sto je prico, oni 'slogani', ako nismo zajedno svi jedva cekaju da nas ocerupaju iz vana, razni interesi, politicki, biznis, sve tako bi, sad sve zemlje imaju 10 puta vise i duga nego Jugoslavija. A gube suverenitet, prodaju prirodu i zemlju, resorse raznim oligarhima, Arapima, Rusima, korporacijama, s istoka i zapada, a narodu nista.
Prikaži sve komentare (288)