Tito i komunizam za ove današnje tzv "demokrate" bio je CIVILIZACIJA. Ovo što danas gledamo na vladajučoj sceni i u BiH i šire pa i u svijetu je apsolitna tiranija tzv demokratije.
Hajd civilizacija... Nego sto je Tito znao da balansira sa svjetskim silama kroz citav hladni rat. 1978. Lawrence Eagleburger, tada ambasador u Jugoslaviji, je izribao tadasnjeg direktora CIA-a Stansfielda Turnera jer je neko u vrhu CIA-e poslao direktivu svim "station chiefs" da drze sve vaznije operacije tajne i od ambasadora. Cime je CIA krsila direktnu predsjednicku naredbu ne-uplitanja u Jugoslaviji. Koja je bila na snazi jos od JFK-a.
@dundjerbob "I asked my station chief if it were true," Eagleburger said. "He said, yes, it was true. I said, Fine, I want you to send a message back to Admiral Turner." It was succinct: "You are out of business in Yugoslavia until such time as that order is rescinded. I mean by that, you're not to come into the office, and you're not to conduct any business in Belgrade or in Yugoslavia: you are simply to close up shop."
Prikaži sve komentare (288)