Da vidimo šta Allah kaže o Jevrejima. Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama. Ti misliš da su oni složni, međutim srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti. (59 - 14) http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/wp-content/uploads/2014/02/israel-wall4.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Israel-Palestinian_Wall_Ich_Bin_Eine_Berliner.jpg
“Zar svaki put kada neku obavezu preuzmu – neki od njih je odbace jer većina njih ne vjeruje.” (el-Bekara, 100.) “Najgora bića kod Allaha su oni koji poriču, oni koji neće da vjeruju, & oni s kojima ti ugovore sklapaš, pa oni svaki put, ne bojeći se posljedica, krše ugovor svoj.” (el-Enfal, 55-56.)
“Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i ne karaj ih! – Allah, uistinu, voli one koji čine dobro.” (el-Ma’ida, 13.)
Prikaži sve komentare (117)