Dobro sve u redu, snalaze se ljudi, rade, idu dalje, nije lose, el samo nevolim 'hvalospjeve' od diaspore recimo u USA. Kao 'najjaci' smo, joj jesmo 'uspjeli', vidi nas. Daj, taj mentalitet pretjerivanja, precejenjivanja i hvaljenja za male stvari ne volim. I za velike, i da su extra nesto 'uspjeli'. Nema diaspora nasa nikakvog 'utjecaja' nekog, il bogatstva. Vecinom je radnicka klasa i malo srednje, i malo sirotinje.
U redu je to svaka cast, ljudi su vrijedni, i 'tek smo dosli', nemozes ocekivati neki 'utjecaj' u drustvu ko Grci koji su tu 50plus godina, da nas uporedim sad s 'malom' drzavom. Al nema tu sad doktora puno, politicara isto nista, ni lokalnih, pa nekih ozbiljnijih poznatijih biznisa, nema puno studenata na top fakultetima ala Harvard, Ivy League itd. Mislim da ima puno vise 'inteligencije' u Svedskoj i Skandinaviji. U USA vecinom je gastarbeiterski jos uvijek,
I isto kad ima neka 'organizacija', il pokusaj, il neki lobi, il drustveni centar, itd. To je sve na SDA tj etnickom nivou, 'zeleno', i vjera se ubacuje, i onda iskljucujes sve liberale, sekularne i 'ostale' svih plemena Bosanskih, i ti onda i nemaju kud nego se skroz Amerikanizirati. Takvi ne 'zastupaju' Bosnu nego sebe i 'Bosnjake' kao oni. Odma iskljucuju pola il vise 'Bosne' i diaspore.
Prikaži sve komentare (266)