Ali zato imamo neke stvari koje drugi nemaju. Lijepo vrijeme, zdravu hranu, lijepe zene, dobar dernek, prijatelje. Nije novac sve. U norveskoj i svedskoj se dobro zivi ali su ljudi depresivni.
Tipičan "naš" odgovor. Jesi li siguran u to što si napisao? Ja sam siguran da svaki norvežanin i šveđanin u svemu što si naveo uživa daleko više od nas. Kao prvo, sa svojom platom od min. 5000 eura i zagarantiranim godišnjim odmorom od preko 20 dana može da bira na kojem će ga dijelu svijeta sunce grijati. Drugo, zar smo zaista toliko poremećeni pa mislimo da se u drugim zemljama ne jede zdravo, nemaju derneci, prijatelji ili lijepe žene? Prestanimo zavaravati sami sebe ;)
@inhalator minimum 5000 eura/mjesec ??? :))) to su bajke koji pricaju nasi gastarbajteri. ja imam kolega profesionalaca u norveskoj i plate su daleko manje vjeruj mi . slicna situacija je u njemackoj. covjek laze da prima socijalu 3000 eura mjesecno , a ja znam doktora nauka (gore doktorirao) i radi u jednom vrhunskom institutu , a jedva da toliko zaradjuje. apliciraj malo za poslove u njemackoj i vidjeces koliko je kultura laganja o primanjima kod balkanaca rasirena.
Prikaži sve komentare (349)