Окупираш све најјаче и највриједније тековине земаљске кугле (тековине античке Грчке, Рима, Перзије, Египта, Византије итд.) и ништа од тога не материјализујеш, , умјесто да си у 2016'ој години алфа и омега Сунчевог система, вратио си се у средњи вијек, ни по ЈЕДНОЈ ЈЕДИНОЈ ствари ниси планетарно препознатљив, ни по ЈЕДНОЈ ЈЕДИНОЈ ствари ниси задужио човјечанство. О коме се ради? О дражесној комбинацији највећих глупана које је упознала планета, Турцима и њиховој вјери, исламу.
Па мислим кад би неко најназадније афричко племе у једном тренутку имало све што су од тековина коеј су окупирали имали Турци, до данас би имали свемирску станицу на Сатурну. А да погледамо Турке, чим се тај "оштроуман" народ данас бави, шехидима. Кад их човјек погледа све му буде јасно, тупсони на квадрат. Од свега што су имали, данас чаме око својих камиона у километарским колонама на западним границама, олош и смеће на квадрат.
@Gomolj6 Pa Osmanlije su bili alfa i omega 500 godina u velikom dijelu Evrope, Afrike i Azije. To sto svakom carstvu dodje kraj ima druge razloge, ali ako civilizacijski nivo mjeris po atomskim bombama, okupacijama, ratovima, sirokim granicama... onda si ogranicen k'o balkon. Pod njihovom vladavinom si sacuvao svoju kulturu, vjeru i jezik, a mogli su vas sve zbrisati sa lica zemlje i nasilno prevesti kao sto su to Francuzi radili u Africi, Spanci, Portugalci i Englezi u Americi...
Prikaži sve komentare (195)