Ha evo sta da kazem, kakva prava to oni ocekuju? Jel to hoce da nose bedzeve na kojima pise "Ja sam gej volite me" ili sta? Nigdje ni u jednom zakonu u BiH ne pise da su gay osobe nepozeljne, da ih treba diskriminirati, da ih treba progoniti ili sta vec oni umisljaju... Imaju apsolutno SVA prava kao i drugi gradjani ove zemlje, meni stvarno nije jasno kakva to prava oni zahtijevaju? Jel to treba da ih uvrstimo na socijalnu njegu samo zato jer imaju drugaciju seksualnu orijentaciju, nije mi jasno
Nemaju ista prava. Na primjer, nemaju pravo nasljeđivanja kao osobe suprotnog spola koje žive u zajednici, bračnoj, ili neslužbenoj višegodišnjoj zajednici života. Ovima to nije priznato bez obzira što zajedno žive čak i duže nego mnoge osobe suprotnog spola, pa tako ne ostvaruju ni isto pravo nasljeđivanja. A i pri plaćanju poreza osobe suprotnog spola u zajednici imaju olakšice, dok se ovi tretiraju kao samci. Itd... Eto o takvim i sličnim pravima se radi.
@sezam.susam A moze se napravit zakon u kojem nece sklapati "brak" vec "istospolnu zajednicu" koja ce bit izjednacena po tim nekim finansijskim stvarima. Ako se nadaju usvajanju djece, neka zaborave na to, to NIKAD u Bosni nece bit dozvoljeno.
Prikaži sve komentare (356)