Porez na dohodak u FBIH je 10%. To je najmanje u regionu i opet nisu platili. Znaci za utaju su morali primiti jedno 30 miliona da bi bilo 3 miliona poreza. Samo ne kontam ovo kao zastupnici preduzeca. Ako je u pitanju da imaju firmu tamo, a firma isplati dividendu, onda nema poreza na dohodak za dividendu.
Svaka čast, dobar ti rezon i pošten komentar. Istina je da momci imaju svoju firmu i da su svoje pare ulagali, ali su kao takvi zasmetali nekome i to im se desilo. Dođe neki indijac i kupi željezaru ili ne znam šta već to nikoga ne zanima da plati i porez na dohodak. Znam ljude, regulara su 100%. Problem je što su Bošnjaci i što imaju kapital. Ništa više. Jebem te državo kad ni svoje pare ne možeš donijeti u nju a da te ne uhapse.
@dubrovnik2 Ne znam za ove, ali rezident koji primi novac na racun, on mora da plati porez na dohodak. Npr. Dzeko nece placati porez na dohodak ovdje jer je rezident u Italiji i tamo placa porez na dohodak, ili Djokovic ne placa Srbiji jer zivi u Monacu, ali plati u Britaniji kad osvoji Wimbeldon. E sad, ako su oni kao fizicka lica primali novac iz neke kompanije/institucije/organizacije iz vana, a da taj novac nije dividenda/penzija/nasljedstvo i sl. onda se mora platiti porez.
Prikaži sve komentare (116)