Pa draga Amela kako mozes iznijeti tvrdnju da tijelo zadrzava vodu koja je puna toksina???? Pa znas li ti koji je procenat vode u covjecijem tjelu? Izgleda pojma nemas. A sto se tice posta, dobro je odmoriti tijelo od hrane, ali organizmu treba voda, jer kada tijelo dehidrira moze doci do kolapsa i onda ako se osoba sto prije ne transportuje u bolnicu za IV moze i podleci. Toliko o vodi.
Moj otac trenutno ima 87 . ispostio je preko 70 ramazana. njegova majka je umrla dozivila je 97 god postila je od svoje sedme . ja postim vec preko 25 Ramazana , a ti pricas da organizam ne moze bez vode. Pa citav islamski svijet posti a ti pametuješ.
@Asi101 Pušio je i moj pradjed 89 godina, od svoje sedme do svoje smrti u 96. godini. Znači li to da su ovisnost o duhanu i povremena čaša vina odgovorni za njegovu dugovječnost? Naravno da ne. Mogu li ja time dokazivati da duhan i alkohol ne štete organizmu? Naravno da ne. Na svijetu je više pušača nego postača, pa opet niko pametan ne tvrdi da pušenje ne šteti. Nije nikakvo pametovanje reći da dehidracija šteti živom organizmu; to je gradivo iz prirode i društva za 4. razred osnovne škole.
Prikaži sve komentare (163)