citam malo komentare i ostadoh zbunjen, dal je tacno : ako je turbofolk nastao 1990-e , onda je generacija odrasla na rock nd rollu napravila rat u jugoslaviji ako se turbofolk povezuje sa budjenjem nacionalizma 90-ih , onda ova muzika sto radi Rasta, Cvija,Elitni odredi ili Mc Stojan (ma kako god se zvala ta muzika, dal benzin folk....) je muzika mira, protesta, radjanja zdrave opozicione misli, energicnog napretka Balkana, euroatlanskih integracija i promovisanja liberalizma.
@balotelliTačno je...donekle.. rock'n'roll je zlo 20. vijeka kao sto je turbofolk 21.Isti uticaj na širu narodnu masu. Opšte je poznato da je r'n'r preteča droga i raznih polno prenosivih bolesti od Woodstocka 69', r'n'r je i politički donio veću štetu nego turbofolk ( dosad) Širom svijeta je r'n'r u početku prihvaćen kao trenutno turbofolk na Balkanu od tkz. intelektualnog društva. Tako da je turbofolk na Balkanu i electro odn. Techno muzika u svijetu zapravo produžetak progandnog sistema r'n'r sa brzim ritmom i istim uticajem.
Nije bas tako. TF je poceo pocetkom osamdesetih (vidjeti pod Mile Bas), tako da se mogao slusati dobrih deset godina prije nego sto je zapucalo. Ovi sto su bili na rukovodecim pozicijama nisu ni slusali muziku, nemaju oni vremena za to. Oni najvise vole slusati ulizice i odobravanje mase na mitinzima.
Prikaži sve komentare (243)