Samo je generalno postalo teže ispunjavati vjerske obaveze, ili se bar tako čini. Zabrane nošenja marame, puštanja brade, obavljanja namaza su na snazi širom svijeta. Vijesti u kojima se religija koja promovira mir, dovodi u vezu sa radikalnim radnjama. Naizgled je lakše onda preći na drugu stranu i na taj način imati lagodniji život. Mišljenja sam da će oni koji sačuvaju vjeru u ovim teškim vremenima imati zaista veliku nagradu kada im srca prestanu kucati. Selam!
Kod nas hvala Gospodaru ima samo neznatan broj ateista među omladinom, a o tome svjedoče pune sale BKC-a svake sedmice, ali i pune džamije omladine na namazima. Inače rađena je anketa među omladinom u birtaniji nedavno, rezultati su pokazali da su vjernici (mislim na sve monoteističke religije) više zaposleni, i društveno aktivni u odnosu na omladinu ateiste. Pokušat ću naći link.
@Shiba Možda ti se samo čini, ne znam jer kafane i kladionice vidim samo u prolazu, ali znam da je većina džamija puna omladine, mislim pogotovo na malo zreliju omladinu, dvadesetogišnjake, i da su tribine koje organizuje IZ, ali i BKC u saradnji sa IZ uvijek ispunjeni do posljednjeg mjesta - hiljade ljudi, uglavnom omladine. A što se tiče zaključka, to je da učitelj šuti dok traje test, pa za jedinicu na testu nije odgovoran On, već ti koji nisi naučio.
Prikaži sve komentare (254)