Nisam menadzer, ali ne vidim bas neku logiku u ovoj vijesti. Ako je Dzeko ukupno kostao Romu ca 17 mil. Euro i imao jako losu sezonu, zasto bi neki tim za njega sada placao 25 mil. Euro. Pa gdje je tu pitanje ponude i potraznje.
I meni je cudno. I jos Dzeko ima 30 godina sad napunio. Hajd za recimo 20 miliona maksimum, on kosto Romu 15 i eto da zarade 5, al 25 stvarno nema logike. I ako bas hoce da ga se rijese, dali bi ga i za 15, samo da ne gube na njemu, al za nekih 17-18 da zarade malo nesto. Ne znam, to je i losa pregovaracka taktika i za West Ham, ako je istina. Ponudis 15 il 17, 18 u startu, a ne da nudis 10 miliona preko cijene.
Mozda Bilic misli da ga moze motivirati ko 'zemljaka' i Balkanca. Oni imaju sad Sakho, i Valencia za napada il poluspic, i Andy Caroll ima tek 27 god, i cini mi se i on puno vise trci i trudi se od Dzeke. Tako da trebaju jos jednog napadaca, povrede itd. Al Dzeko, pogotovo za te pare? Kazem za nekih 18 mil. pa u redu. I trenutno za Bosnu, po formi i trudu ja bi igrao sa Ibisevicem i Djuricem u 1. postavi a Dzeko na klupu, tako smo trebali i igrati protiv Irske, pogotovo u Irskoj.
Prikaži sve komentare (69)