50 godina se ucio ruski pa niko nista - sada se odmah svi bune. U cemu je problem? Ako vam ne pase, imate dovoljno skola koji to ne uce pa izvolite, upisujte djecu gdje nema arapskog i turskog. To sto je arapski svjetski jezik kao i engleski, to sto je mozda dosta ekonomske buducnosti na arapskom poluostrvu i to sto cak na zapadu djeca Nijemaca, Francuza itd uce bas taj jezik (kao i kineski, japanski,itd), to nema veze! Vazno je biti glup, vrijeme provoditi po kladionicama i biti "kulturan"
Navijac_BiH Učio se ruski, da. Ali... care niko nikoga nije primoravao da uči ruski, imao se 4-5 jezika pa biraj. Bel sam ja stara generacija i dobro pamtim da su bili Ruski, Engleski, Francuski i Njemačko pored srpskohrvatskog i djeca su birala koji jezik žele da uče i ogromna većina je učila Engleski jezik. Kome na zapadu treba Turski, Arapski i ini jezici koje učiš i na kraju nikakve koristi ili se to kani napraviti džamahirija.
@Muni A ko to koga danas tjera ili primorava da uci arapski?? Jeli?? Pa znas li ti koliko je to smijesno sto si ti napisao! Kakva dzamharija?? Ko tebi pravi tu dzamhariju, za koju ne znam ni sta je ni ti sta znaci???? Uveo se jedan jezik vise u skoli i sta?? Sta sad ja da kazem ako se uvede neki "zapadni" jezik da je to uvodjenje krscanstva??? A sto se korisit tice, malo bolje pogledaj gdje Evropa danas ulaze......
Prikaži sve komentare (560)