Opet, ne krivite samo macke sto su usle u dzamiju... Ovaj zakon ima svoje predlagace, argumentaciju i one koji su ga usvojili (sa entit. vecinom oba entiteta). VSTV “nije kriv?” jer parlament koji je donio zakon trebao je donijeti i uputu o primjeni (a VSTV je mogao traziti takvu uputu). Ako je zakon donesen u svrhu javnog interesa, onda se mora odnositi na sve javne institucije (od “skole”, do fakul., do radnog mjesta u javnoj instit., u oba entiteta--sto je onda ovlast nize razine vlasti)...
...zasto se odnosi samo na sud a ne na ostale javne ustan? U sudu je pokrivena zena najeksplicitniji primjer—pa neko moze protumaciti ovaj zakon kao pripremu polarizacije birackog tijela pred izbore. Eh, i sad se ceka superman—da se javno definise sta su simboli. A, o simbolima, ne treba dalje: “nomen est omen (ime je znak)” i Muhamed, Savo, i Josip ce uvijek biti “obiljezeni” (barem implicit. kao pripadnici neke vjere). BiH= vise od 1 =a, od ovog viska obican covjek ima vise stete nego koristi.
A po pitanjima prava covjeka: Ja sam Ustav ove zemlje i njenih admin. 1ca, cigla koja toj instituciji daje/oduzima legitimitet--i tako svaki pojedinacni gradj. ove zemlje. Ja sam Evropska Konvencija o ljudskim pravima, cigla koja toj instit. daje njen legit.--i tako i svaki gradj. zemalja koje su je ratifikovale. Postoji razlog zasto je ta konvenc supernacionalna (iznad zakona zemalja koje su je ratifikovale)--jer ta prava, ne smiju biti predmet. politizacije i manipulacije(pos. vec nad manjin).
Prikaži sve komentare (246)