Naravno da ne postoje muslimanska imena. Postoje arapska imena. Pa čak i u turskoj imena ljudi koji predstavljaju nešto i koji nisu iz onih zabiti po Anatoliji imaju turska imena: Mesut, Volkan, Onur, Orhan,... Ja npr. imam arapsko ime, koje je verzija hebrejskog. Čitam komentare ovih neobrazovanih budala ovdje... Bem ti zagrižene hajvane... Da bogdo imam ime iz svog jezika, bosanskog/hrvatskog/srpskog: Dragan, Zlatan, Svetozar,... To su imena čije značenje znam čim ga čujem a ne mora mi ga neki čuvar kamila prevoditi. To je moje, to je moj identitet, moja etnija, moja Hercegovina, moja Bosna.
Šalu na stranu zaista postoje samo lijepa i ružna imena. Mislim da je muslimanima preporučeno da djeci daju lijepa imena odnosno imena s lijepim značenjem. Nigdje se ne navodi da to moraju biti arapska ili turska. Meni je top imene recimo Višnja ili Jagoda ili pak Mirna. Muško ime bi bilo Vuk da nije Draškovića. Ne sviđaju mi se troslovna imena Edi, Adi, Edi koja ništa ne znače a imena kao što su Ariel nekako mi vuku na detrđente i sapune.
ime je ime budalo, ti promjeni svoje ako se stidis! dali ime potice iz arabskog, ili bilo kojeg jezika. nek zvuci prirodno i ljepo to je meni vazno. i ako vecina poticu iz arabskog jezika ta imena su sinonimno prestavljaju bosnjake. rade bi imo mongolsko ime nego ta sto su prestavljaju srbe i hrvate. samo zato sto su ta dva naroda pokusali unistiti moj. i ako sam atejista ponosan sam svog bosnjackog imena. i gledo sam rammstein uzivo vec 2005, da znas.
Prikaži sve komentare (269)