Ja to ovako gledam...Starost naše planete se procjenjuje na 4,5 milijarde godina, nastanak prvog zivog bica nalik covjeku se procjenjuje na nekih 400 hiljada godina, a naša današnja vjerovanja, odnosno vjere koje su zastupljene na ovoj planeti nisu starije od samo 2 hiljade godina. Takođe, covjek je u proslosti uvijek vjerovao u nesto i prije hriscanjstva, islama itd. Mozemo uzeti za primjer stare Grke, Rimljanje, Egipat, gdje se vjerovale u puno vise Bogova, a ne samo jednog što je danas...
Nemas ti pojma. Pa judaizam ti je preko 5700 godina star. O kakve 2000 godina pricas? A Judaizam je vezan za Musu a.s., a gdje je Ibrahim, Nuh, Adem a.s. ?
@Pukovnik__ Izvinjavam se ako ne baratam u potpunosti sa činjenicama što se tiče starosti religija, ali poentu si shvatio, i mislim da ne pravi veliku razliku 2 hiljade godina, odnosno 5.700 godina, s obzirom da je covjek star 400 hiljade godina. A takođe, svojim komentarom samo potvrđujes moju tezu o raznolikosti vjerovanja kroz historiju, te vjerovanja u više Bogova prije Islama i Hrišćanstva, naravno ako si pročitao nastavke mog komentara.
Prikaži sve komentare (1186)