Pa nova godina je i treba narod da se veseli, da bar jedan dan zaboravi na brige i teskoce svakodnevnice.Mozda bi trebali (sto se tice pirotehnike i sl.)to rijesiti ko u npr.Njemackoj.Tamo za novu god.je dozvoljeno prodavanje petardi i vatr.raketa samo 3-4 dana poslije bozica, u svim marketima i trgovinama ( naravno samo certificirani artikli).Docek N.G. je stavrno fantastican iako u zemlji sa 90 mil .stanovnika ima par povreda i pozara ali toga ima i drugim danima.
Ako ce narod, policija zbog par petardi i vatrometni raketica kaznjavati a korumpirane guzonje s a strahom gledati onada stvarno jebiga.
Velika je razlika upravo u u tome sto se u Njemackoj i drugim evropskim zemljama petarde kupuju u za to ovlastenim prodavnicama, imaju certifikate i moraju biti propisno skladistene sve do prodaje. Kod nas je sve na divlje, prodaje se pod snijegom i kisom, improvizirano smece nepoznate proizvodnje i porijekla, koje moze nanijeti ozbiljne povrede, na otvorenom ... s druge strane, tamo se sve prasi od lijepih raketa u samoj novogodisnjoj noci, a ne svaki dan, svaku noc, bilo kad i bilo gdje .
Prikaži sve komentare (80)