pokušaću citirati : "prestani slati ljude da me ubiju. uhvatili smo ih već pet; jednog s bombom, drugog s pištoljem ... ako ih ne prestaneš slati, ja ću poslati jednog brzog u moskvu i vjerovatno neću morati slati drugog" tito staljinu tamo neke godine :-)))) ... i kažu da ih nije više slao :-)))
kad su rusi 43. krenuli u kontraofanzivu, staljin je izdao zapovijed da nema povlačenja ... u pozadini su bili ljudi koji su ubijali svakog ko bi se pokušao povući ... ali, kad su njihovi tenkisti poslije oslobađanja beograda, počeli u slavoniji praviti probleme, tito im je rekao da odmah napuste teritoriju jugfoslavije (ex kraljevine) ... pravac mađarska ... i morali su ... jedino mjesto gdje su rusi od 43. skrenuli sa svog pravca ... nije im se isplatilo kačit se s partizanima :-))))
metuzalem priča o mladosti i nostalgiji ne pali već više od pet godina ... niko ne kaže da je u ono vrijeme sve bilo savršeno, ali kad vidimo kako nam je danas ... strašno ... nikad više o nakve države ... ona je država trebala i zapadu i istoku ... a ove sad niko ne yebe ni 5% ... a dokaza za to na svakom koraku
Prikaži sve komentare (56)