Pogledaj kako samo smiješan 3D. Evo zadatak za klix novinare - otiđite u ZK ured i na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama zatražite ko su vlasnici zemlje koja se otkuplju općinskim parama. Ovo je na Bjelašnici uhodan recept - ovako su se najavljivali razni projekti gdje se stalo nakon otkupa zemljišta po mnogo većoj cijeni. Ovo je sve od općine kupljeno prije par godina po nekoliko feninga po kvadratnom metru - sad je cijena basnoslovna. Pogađate - kupili su isti oni mešetari koji najavljuju 4 milijarde vrijednu investiciju u državi kojoj svaki dan malte ne prijeti ratno stanje ? Onaj ko ima 4 milijarde ide da ulaže u Švicarsku, Njemačku, Azurnu obalu, a ne ide na Bjelašnicu. Naravno, koja smo mi telad - povjerovaćemo u sve što se napiše, po sistemu "jest vidio ja u avazu", sad je samo malo drugačija uzrečica koja glasi "bilo ba na klixu". Raspitajte se ko je kupio parcele - objavite narodu ko će zaradit od ovih 1,2 miliona općinskih para, kad su kupili to zemljište..
Kamo sreće da ovi izgrade i najobičniju šupu. Ako ovaj načelnik realizuje 10% ovoga - treba mu podići zlatnu bistu na sred čaršije.
dis2 - ne znam kako se tacno zove mjesto - imas web stranicu opcine, nazovi neku sluzbu i pitaj kako se zove - valjda ce ti to znati reci. Ne treba biti narocito pametan pa vidjeti i prozrijeti o cemu se ovdje radi. Ja bih se prvi sebi po*k*enjao u svoje rijeci kad bi ovo krenulo. Ozbiljni investitori ne rade na ovaj način. Pogledaj samo u Beogradu kad su najavili dosta manje vrijednu investiciju - primio ih je premijer države, o tome se vode javne rasprave, ekološka udruženja, projekti, prezentacije itd. Mi kao narod inace smo spremni da sve u startu unistimo, omalovazimo, popljujemo itd. al' ovdje svakom pametnom nesto smrducka :) Uostalom, vidjecemo... za par godina ce se znati vec ima li sta od toga ili nema. JEDAN čovjek ako dobije posao i situira se ovim projektom - ovo treba smatrati uspješnom investicijom.
Prikaži sve komentare (259)