Ovdje se nigdje ne navodi razlog zaplijenjenih vozila. Po pisanju klixa osnovni razlog je da su prodavači prijavljeni Birou za zapošljavnje i da imaju stanove. Da li je to pravi razlog ili je u pitanju nešto sa automobilima, stvarno mi je ne jasan razlog hapšenja.
mack Pa niko nije lud druže,uvezeš 30 automobila,ogradiš se žicom i prodaji, to mora biti registrovana firma sa uposlenim osobljem...itd Osim što enormno zarađuju oni koriste još i ono malo sirotinjskih benefita što im daje država,zdravstveno osiguranje i još štošta.
new_member Ne bih želio da otvaram debatu i da se nadmudrujem ali hapsiti i oduzimati privatnu imovinu za navedene razloge u najmanju ruku zaslužuje svu osudu i kažnjavanje institucije , ma koja to bila.Ako je neko uvezao auto siguran sam da je i platio PDV jer je nemoguće drugačije, a to šta će on da uradi sa tim vozilom je čisto njegova privatna stvar. U ovoj državi nije limitiran broj vozilo koje može posjedovati jedno privatno lice. Ako otvorimo PIK ili oglase bilo kojih novina imamo : molere, fasadere, keramičare , vodoinstalatere,prodavače svega i svačega i siguran sam da je njih 90% na birou, i trebali sada očekivati hapšenja i oduzimanje lopata, fangli,četki za krećenje i svih oatalih alatki samo zato što su ovi ljudi na birou ? država koja nezna organizirati i ne želi da to uradi praktikuje zastrašivanjem po starim komunističkim metodama a to su hapšanje i privođenja na info razgovore. Samo je sreća pa sada postoji i mogućnost zaštite u Strasburu.
Prikaži sve komentare (78)