Zasto sindikat toliko laze i skrece fokus sa prave teme a to je brutto placa na ruke radniku!!! Budimo realni ja sam poslodavac i nameti na place nisu visoki. Zelim samo sa to platim sve radniku i neka on odluci zeli ki ovja PIO ili ovaj zdravstveni fond. Cak sam i za podizanje zakonske minimalne place koja ukljucuje brutto zaradu. Problem nastaje sto fondovi nece vise dobit pare unaprijed za nerad i bez ponude za radnika i sto ce imati konkurenciju. To je Bajramovicu problem sto ti zastupas takve!!!!
Treba dozvoliti konkurenciju u fondovima, a zdravstvo mora biti na dobrovoljnoj osnovi. Kupi polisu osiguranja u nju ukljuci sta zelis. Zasto bolnice ne bi davale ponude za operacije, zdravstvo i to je biznis. I nebrini se vrlo bro bi tu dobio starsnu konkurenciju i postovanje. A napucano nogom u kuzicu drzavno dravstvo kojem se sve plati unaprijed za nerad i korupciju do dna. Rade u nasem i sa nasim srestvima, to jest troskovi nama, a dobit privatno, dje to bolan ima!!!
I jos nesto Kardan: penzija je privatna stvar kao i ljijecenje. Nemas pravo unaprijed naplatiti ljudima nesto sto ne radis!!!
Prikaži sve komentare (138)