Najsmješniji su mi ovi borci za legalizaciju marihuane. Trava je uvod u svijet narkomanije. Iskrivljena slika stvarnosti, usporenost, paranoja, pa i smijeh na njoj je smijeh uzrokovan nesposobnošću mozga da detektuje realnost. Posle trave ide amfetamin, pa malo sličice, pa ekseri, na kraju, ako se skupi malo para kokain, i u konačnici, kad čovjek vidi da su mu nerealni vidici dosegli limit, on uzme heroin, prvo kao šalu, kao probanje, zezanje, šmrkanje, ali na kraju svkako slijedi igla u veni. Sama trava nije toliko štetna, ali njen psihološki uticaj je izuzetno moćan i ima potencijal da uništi labilnu individuu.
To su već izolovani slučajevi, kada trava postaje okidač za neku genetski urođenu patologiju, poput šizofrenije, manične depresije itd. Drugo je kada zdrava individua krene kroz šalu, uz društvo, muziku, iz nekih samo sebi znanih razloga da namjerno iskrivljuje sliku. Neki koje sam poznavao nisu prešli na ništa više osim trave, ali im je i trava uništila život tako da su počeli da prodaju stvari, varaju najbolje prijatelje, rodbinu, samo da se napuše i tobože neki smijeh 2 sata. Čemu?
Vidim da su krenuli da mi lupaju minuse zbog objektivnog stava. Vaš subjektivni stav je da trava treba da bude legalna. I treba, ali samo u društvima dovoljno ograđenim od sfere uticaja religije, radikalne politike, rasizma, prezaduženosti ekonomije, genocida, zatvorenih fabrika i nezaposlenosti, inflacije, zaraznih bolesti. Jedna od takvih zemalja je Holandija. Kada budemo na razini demokratske, socijalne, ekonomske i pravne, i naročito savjesne države kakva je Holandija, onda možemo da očekujemo legalizacije. A ovako se javilo par momaka iz parka, koji po cio dan uličare, hoće legalizaciju raja.
Prikaži sve komentare (138)