meni samo nije jasno zašto je toliko bitno i prikazano kao negativno što većina mladih živi sa roditeljima, neka me anketasi ubijede da je sasvim ok da napustim svoja 3 sprata od po 120 kvadrata i osamostalim se pod kirijom u stanu od 12kvadrata lol. samo da bi bio in
Nije pitanje biti in, koga briga da li si in ili nisi in. Bitno je to da kad se osamostalis zivis ipak drugaciji zivot. Odgovorniji si, osjecas se ozbiljnije, korisnije, autonomnije, odrastes. Zreliji si. Mozes ti u dusi uvijek dijete biti, i posjecivati roditelje kad god zelis ali svakoj osobi koja se pobrinula za sebe, osamostalila, to se vidi u stavu, u gardu i takve su osobe, iz mojeg iskustva(IZ MOJEG ISKUSTVA) puno uspjesnije u zivotu (tu usporedjujem prijatelje koje zive kod staraca i onih koji su se odselili, samo moja statistika koja pod uspjesnost obuhvaca posao, uspjesnost osobnih veza, samostalnost).
Govorim sa čisto sa ekonomske strane, u državi kakva jeste gdje većina radi za 500 KM a velika većina uopšte ne radi proces osamostaljivanja je u granicama nemogućeg.Donekle jesi upravu ali nemora značiti da osoba ne posjeduje sve navedeno ako stanuje sa roditeljima,stanovati sa roditeljima nemora da znači biti totalno ovisan o njima zavisi od osobe do osobe i toga kako preuzima odgovornost. Ja u biti nisam protiv samostalnosti na kraju svi mi želimo da budemo svoj na svome ali ću ponoviti ako nešto nije ekonomski neopravdano (ja lično) ne vidim svrhu da težim tome. Da sa nadovežem samo na ovo biti in je kao svi se ugledaju na zapad i kako njihova djeca rano napuštaju roditeljske domove pa bi sada kao i mi trebali tako je anketa postavljena mislim da je kod nas ipak drugačiji način života. Naravno da nije bitno jesi li in bitno je što tebi odgovara.
Prikaži sve komentare (282)