Ova vijest i reakcije na vijest prelaze vec u potpuni kretenizam. Znamo da je kliksu do klikova, ali bas ga pretjerase. Jos dva teksta o Ivanu i bice ratni zlocinac zreo za Haga :-)
Nisu u Hagu ni ostali osumnjičeni (korektno), a ustvari zločinci, dobili kaznu, nažalost pa neće ni ovaj nebitni koji pokušava biti duhovit udarajući nisko i primitivno, na više nivoa (ako jadan, naivan ne zna o čemu se radi, ne čačkaj): spol, vulnerabilnost u datom kontekstu, nacionalna pripadnost, zločin, zlostavljanje i iskorištavanje slabijeg....Ho'š još? Pošto su se negdje rodila djeca i to je posebna priča o zlostavljanju - Dječija prava, istina, porijeklo i budućnost, zdravlje majke i djeteta, traume, novinarska, a prije svega generalna etika, uloga UN "šljemova" (ne ova napuhana, nego stvarna sranja), predrasude i teškoće u ovom društvu...haaaa? Mislim da ovaj Ivan to nije imao na pameti, ako je ima.
Mozda ne bi bilo lose kad bi shvatila da covjek nije rekao nista u vezi silovanja, a cak i da jeste, i to je dozvoljeno. Za humor nema tabu tema. Svima nama neke stvari su smijesne, nekih se uzasavamo, neke su glupe i odvratne, neke uopste nisu duhovite, i sve sto mozemo da uradimo je da trazimo ono sto nam se svidja, a zaobilazimo ono sto nam se ne svidja. Prestanite da budete cenzori i dezurni moralisti. Meni to sto je rekao uopste nije duhovito i to je sve sto mu se moze prigovoriti. Sigurno nije bio maliciozan i sigurno se nije rugao silovanim zenama. Takve zakljucke mogu da donesu samo bolesnici i oni koji u svemu vide i traze razlog za negodovanjem. Tragicari ili takozvani partypoopers. Opusti se i uzivaj.
Prikaži sve komentare (207)