Pranje ruku sapunom jedna je od najučinkovitijih i najisplativijih mjera prevencije proljeva, upale pluća, meningitisa, žutice, crijevnih bolesti, dječje paralize, respiratornih infekcija, gripe, šarlaha, gnojne angine, difterije, kao i infekcija uha, oka, usta i kože. Pranje ruku smanjuje 45% slučajeva bolesti praćenih proljevom.
Popiti svaki dan 3-5 dcl vlahova je najučinkovitijih i najisplativijih mjera prevencije proljeva, upale pluća, meningitisa, žutice, crijevnih bolesti, , respiratornih infekcija, gripe, gnojne angine, difterije, kao i infekcija uha, grla usta i kože. A veoma jeftino...od 4 do 7km...
HIGIJENA, hahaha, dobri su ti savjeti. Ako se slučano dogodi pomaže: Priprema odvara od suvih kora nara: Odnos suvih kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu staviti 10-12 grama suvih kora nara i preliti ih sa 200 ml ključale vode. Pokriti tacnicom. Ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Poslije toga može da se pije. Kore ne bacajte. Nakon toga, liječenje je počelo. A šolja sa odvarom treba da stoji pored bolesnika. Priprema odvara od sušenih kora nara za sve navedene bolesti je ista. Primjena – za svaku bolest je drugačija. Za izlječenje za 5 sati od: dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slepog crijeva) odvar konzumirati na slijedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šolje (čaše) odvara. Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tacnicom. Ako poslije 10 minuta osjetite olakšanje, znači da je u pitanju obični proliv i njegovo liječenje je završeno. Možete slobodno izaći iz kuće.
Prikaži sve komentare (32)