Prva stvar, Kur'an jasno kaže: "U vjeru nije dozvoljeno silom nagonit, pravi put se jasno razlikuje od zablude" (Kur'an, 2:256) "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće – neka vjeruje, a ko hoće – neka ne vjeruje!" (Kur'an, 18:29) "vama – vaša vjera, a meni – moja!" (Kur'an, 109:6) Dakle, ko želi da bude musliman može da bude ko ne želi ne mora. Druga stvar, dotična kaže da ustvari nikada nije ni bila muslimanka, pa ne znam čemu ovoliko dizanje prašine "Nju je odgojila njena hrišćanska majka i tvrdi da nikada nije bila muslimanka." Treća stvar, jasno je da je zbog svega navedenog ovaj slučaj iskorišten kao vatikanska propaganda, a jadno je to na šta je Vatikan spao da mu je najveći uspje što su jednu gladnu Sudanku uspjeli "otrgnut od islama".
Tu se nigdje ne spominje napustanje.. ali recimo Bukhari (52:260) 'If somebody (a Muslim) discards his religion, kill him.'
Izvori islama su na prvom mjestu Kur'an, Allahova uputa čovječanstvu, na drugom mjestu je sunnet(praksa Poslanika a.s.), taj sunnet je zapisan kroz hadiske zbirke koje su zapisivali ljudi 200 do 300 godina nakon smrti poslanika Muhammeda a.s., ne postoji niti jedan jedini hadis a da se ispod njega potpisao sam Muhammed a.s., tako da bi znali šta je doista rekao a šta nije poslanika Muhammed a.s. prvo na šta se stavljaju ti hadisi su vaga Kur'ana, sve što je suprotno Kur'anu ili se kosi sa Kur'anom se odbacuje bez obzira ko su bili ti što su čuli ili prenosili da je to navodno rekao Poslanik a.s.
Prikaži sve komentare (120)