SMRT U AUTO: TOPLOTNI UDAR/ HIPERTERMIJA Sa 20°C na sunce, za 30 minuta, temperatura u auto se popne na 45°C. sa 26°C na sunce, za 10 min., temp. u autu postaje SMRTNA, 85°C. http://www.youtube.com/watch?v=1mGMvhasiL8 NE OSTAVLAJTE DECU!
Nadji te podatke negdje drugo. Ti tu navedeni ti nisu tacni. Imam utisak da je u pitanju neko sa zestokom pristrasnoscu a slabim razumijevanjem temperaturnih skala. Jer onih 85 stepeni Celsiusa je JAKO blizu temperaturi u Fahrenheitima kad je u Celsiusima 26 i nesto stepeni. 80 Fahrenheita je 26.6 Celsiusa. Nek je termometar kakva jeftina kineska igracka koja odstupa stepen dva i bazdarena u linijama debelim i po milimetar... A kad bi u autu na 26C bilo za 10 minuta 85C... ne bi bilo moguce voziti takvo auto, osim mozda u po zime. A i onda bi se skuhali u njemu. 70C je temperatura na kojoj bjelancevine koaguliraju. Bjelance u jajetu pocne da se stvrdnjava. Koza i meso se peku. Prag bola je obicno oko 50-tak stepeni Celsiusa. Znaci, nakon 10 minuta voznje u neklimatiziranom autu, vozaci bi naprasno kocili i istracavali napolje vristeci od bola. No ne bi im bilo pomoci jer hitna ne bi mogla doci do njih po takvom suncu. Tako bi bilo vec krajem aprila mjeseca u Sarajevu i juznije
@singerica82 Tacno je ono sto je napisano u japanskom experimentu i temperature su u Celsiusima. Ima i u fahrenheit za Vas englosaxonce: http://www.nhtsa.gov/people/injury/enforce/childrenandcars/pages/unattend-hotcars.htm http://www.youtube.com/watch?v=vW1w87ZlVDw http://www.youtube.com/watch?v=7bi-nBwb82o Ima stotine dokumentacije koje potvrduju slicne rezulte na net. A bebe/deca brze dozive srcani udar na visoke temperature nego odrasli. Vasa kritika, ok; ali ne vidim nikakve dokumentacije koja podrzava Vas argument?
Prikaži sve komentare (14)