...đe su sad oni "taće renol" stručnjaci :))) ...lijepo vam je commie objasnio na prošlom članku ko su meštri iz "renolovog" sport odjela :)
Ti "strucnjaci" su ovaj inace vrlo respektabilan rezultat (svega 2 sec sporiji od BMW M4) postigli ogoljavanjem automobila do neprepoznatljivosti. Dok je Leon Cupra 280 samo dobio nove Brembo kocnice i Pilot Sport Cup 2 gume iz svog Performance paketa opreme, iz ovog Meganea je izvadjeno sve: zadnja stakla su zamijenjena plastikom, izvadjena su sjedista, klima, radio, zracni jastuci, plasticne obloge, sve je izvadjeno, a na samom akumulatoru su dobili 16 kg. Cupra 280 je istinski serijski model, dok ce ovakav ogoljeni Megane R biti uradjen u seriji od samo 250 primjeraka za 15 drzava. Dakle, yebo ja takve strucnjake, da prostis. Da je atletika u pitanju, ovaj Megane bi bio diskvalifikovan radi dopinga.
...kako god, vozilo je zadovoljilo homologaciju da bi se rekord ozvaničio...niko ne spori njemačke inžinjere, ali se sijem ovim "stručnjacima" kad lupaju bedastoće o renou...treba malo poznavat istorijat f1 i ostalih trka, a ne samo slušaz šta je reko ćuner sa "napucanom" dvojkom...
Prikaži sve komentare (48)