Dokon, pa čak i u uslovima ovako kataklizičke katastrofe iritirajući članak. Znaš "kolko" ove slike pogađaju nekoga ko je ostao bez imovine i ognjišta ili onoga ko razmišlja o suštinskim problemima! NE DOTIČU GA SE!!! Ekološka katastofa je uništenje ribljeg fonda, zagađenja, promjena korita, nanesen mulj, pomjeranje mina je poseban problem.. Voda je ljudima prošla kroz kuće, stanove, dvorišta i nije čudo da se na "osušenim" obalama sada nalazi "sve i svašta". Pažnju treba usmjeriti na SANACIJU i čišćenje a dokono "pametovati".
Znam da se priroda Bošnju ne dotiče, sem kad se pobuni, pa mu kuća klizne nizbrdo. Tad ga se tiču i prljave rijeke i globalno zatopljenje i El Ninjo i sve ono za šta ga je godinama bolio Q. I onda kuku-pomagaj dok se sve ne smiri, da opet možemo prljati, zagađivati, i da nas opet može zaboliti klinac što za sobom na izletu ostavimo kesu puno smeća. A to "sve i svašta" - jedna je stvar kad rijeka na obale izbaci balvane, a druga kad izbaci jednokratne pelene, menstrualne uloške i kese.
Ajde ajde, ja govorim o PRIORITETU u ovom momentu... Iritantno je pisati o kesama na drveću, dok se još mrtvi prebrojavaju... Voda je poplavila, prevrtala i kontejnere sa smećem, bujice su ljudima prošle kroz kuhinje, spavaće sobe .... ipak malo pažljivije pročitaš šta sam napisao....
Prikaži sve komentare (23)