OSMANAGIĆ PRIZNAO: PIRAMIDE NE POSTOJE VISOKO – Izložen pritiscima arheoloških stručnjaka iz Egipta, UNESCO-vim djelatnicima i istražnim organima gospodarskog kriminala SAD-a, Semir Osmanagić priznao je kako su istraživanja bosanskih piramida u Visokom bila laž! Kako je Osmanagić danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Visokom rekao, sve je bila obična varka. - Sve je izmišljeno. Ispričavam se svim Bosancima i Hercegovcima. Jako mi je žao zbog svega, rekao je novinarima vidno utučeni Osmanagić odbivši odgovarati na druga pitanja. - Bio sam primoran ovo vam reći, ali druge izjave ne želim, niti mogu davati, rekao je. Prema pisanju lokalnih medija, ovakav, nevjerojatan obrat baš u vrijeme početka nove sezone istraživanja, dogodio se zbog nedavne posjete direktora UNESCO-a Koichira Matsuurae, koji je vlastima BiH, ali i Osmanagiću osobno zaprijetio kako će naša zemlja biti izbrisana s karte ove organizacije ako ne prestanu lakrdije u Visokom. U Fondaciji su nam potvrdili kako je izaslanstvo UNESCO-a tražilo razgovor s Osmanagićem, te da je to jedan od glavnih razloga njegova priznanja. Drugi razlozi zasigurno su novi dokazi i analize stručnjaka iz Egipta, koji tvrde kako do sada nisu bili u mogućnosti doprijeti do bh javnosti. - Svaki put kad bismo željeli nešto priopćiti kontra piramida, naše izjave i dokumenti čudno su zataškavani, izjavio je Lamia El-Hadidy, arheolog s kairskog sveučilišta. S druge strane, saznanja američkih istražnih organa o poslovnim aktivnostima Osmanagića, bit će naknadno predstavljena javnosti, jer ne žele iznositi bilo kakve detalje dok istraga ne bude u potpunosti okončana. Federalna policija uskoro bi trebala raspisati potjernicu ua Osmanagićem jer se počinju javljati brojni prevareni donatori, a neslužbeno doznajemo kako i Vlada Federacije BiH namjerava sudskim putem zatražiti povrat sredstava odobrenih Osmanagićevoj Fondaciji. Novinarima koji su ga naknadno telefonski pokušali kontaktirati, Osmanagić je bio nedostupan. Navodno je već napustio zemlju.
Evo i tebi malo noviji tekst: 7. april 2014. U glavnom kanadskom gradu Ottawi predstavljene su bosanske piramide. U dvorani univerziteta “St. Paul University” održana je projekcija dokumentarnog filma “Misterija bosanskih piramida” autora Vinka Totića, te trosatno predavanje dr. Semira Osmanagića na temu “Otkrivena tajna piramida” Pred stotinjak gostiju, među kojima i predstavnika ambasade Bosne i Hercegovine u Kanadi koji su aktivno podržali ovu manifestaciju, dr. Osmanagić je govorio o svijetu piramida i otkriću prvog europskog piramidalnog kompleksa u Visokom. Predavanje je završeno pozivom prisutnima da posjete BiH i Visoko kao turisti, volonteri, istraživači ili predstavnici medija. Projekt istraživanja Bosanske doline piramida je kontinuirana pozitivna priča koja dolazi iz srca Bosne i Hercegovine i kao takva privlači sve veću globalnu pažnju.
Idi u Visoko pa "provjeravaj" svojim očima ali nije lijepo da lijepiš bajate PrvoAprilske textove, koji nemaju veze sa temom.
Prikaži sve komentare (60)