glupavi bosnjaci ne shvataju da se na aktivu rahinerije upisuju i krediti koja ona dize da bi modernizovala tehnologiju...sa starom tehnologijom se ne ispunjavaju standardi za eu...na taj nacin je normalno da je rafinerija u minusu ali ona toliko zaradjuje da bez probvlema otplacuje kredit i placa plate za 600 radnika i to veoma dobre plate sa doprinosima......osusit cete se od mrznje i ljubomore :)))))
Ti smori i Boga sa svojim nacionalizmom. Krediti se naravno upisuju na aktivu, ali bas tamo i nastaje DUG prema bankama, bio dugorocni ili kratkorocni. Samim tim, preduzece je ponovo imalo gubitak i sta je tu nacionalno i kakve to veze ima sa Bosnjacima i nacionalizmom? Firma koja stalno gomila gubitak, kad tad mora zakonski objaviti stecaj. Rafinerije Bosanski Bord i Modrica nisu daleko od toga. Trenutno, osim Telekoma i Elektroprivrede sa dobiti od samo 17 miliona KM, u RS-u ne postoji ni jedna velika kompanija koja izrazuje dobit. Neizrazavanje dobiti znaci finansiranje budzeta RS-a iz prihoda ostvarenim putem PDV-a i drugih slicnih poreza.
bosnjaci nemaju veze ni sa mozgom a kamo li sa rafinerijom...obadvije rafinerije ce biti u gubitku bar jos 6-7 godina.....ali to ne znaci da one ne rade dobro.....vec znaci da imaju ogromne kredite.....dali vi ista kontate???......u njih se instalira najmodernija oprema koja postoji a to se sve mora platiti i zaraditi....sta ti mislis da oprema pada sa nebesa :))))
Prikaži sve komentare (37)