Tvrtko Kotromanic ( 1338?- 1391) son of Vladislav Kotromanic and Jelena Šubic, was direct descended from the founders of Serbia's Nemanjic dynasty and king of the Serbs and Bosnia from 1377. At Bileca in 1388 Tvrtko’s forces halted an Ottoman Turkish invasion. In 1390 he extended his power over present Croatia and to the Dalmatian islands in the Adriatic Sea. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/610818/Tvrtko-I ---------------------------- PREVOD Tvrtko Kotromanic ( 1338?- 1391) sin Vladislava Kotromanica i Jelene Šubic, je bio direktni potomak Srpske Dinastije Nemanjica i Kralj Srba i Bosne od 1377-me. Na Bitki na Bileci 1388-me Tvrtkova vojska je zaustavila Otomansko-tursku invaziju. 1390-te on je prosirio svoju moc(i uticaj) preko danasnje Hrvatske i preko Dalmatinskog otocja u Jadranskom moru. Izvor http://www.britannica.com/EBchecked/topic/610818/Tvrtko-I
Eh,....misa li mu njegovog poturcenog :):):) De se malo potrudite da izvucete iz neke relevantne ENCIKLOPEDIJE kad se vec "Enciklopedija" laćate a ne iz "Wiki guzice" koju kako je poznato i "Kunto i Panto" kao i "Suljo i Mujo" sa sve "Ivicom i Maricom" imaju pristup da pisu.
Tvrtkova prabaka je bila clanica tadasnje vizantijske lokalne namjesnicke dinastije Nemanja, koju su opet bili sluge Vizantijca. Sadasnji muz britanske kraljice Elizebete, princ Filip, je zapravo cistokrvni Njemac. Muz danske kraljice je cistokrvni Francuz. Supruga svedskog kralja je brazilka, a argentinka je supruga holandskog kralja. Sta ti to govori? To ti govori da se kraljevske porodice mjesaju i da su to radili oduvijek. Da li je Tvrtko Srbin bio? Pa ne, pogledaj rodoslov te Tvrtkove prabake koja je dosla iz Srbije, pa ces vidjeti da u sebi nije imala jedne jedine kapi srpske krvi. Nema "srpske dinastije Nemanjica". Oni nikad i nisu postojali. Ima Nemanja, ali oni nisu bili Srbi niti su predstavljali srpstvo, nego vizantijce koji su tad i vladali tim krajevima.
Prikaži sve komentare (194)