U ime Allaha, Milostivog, Svemilosnog, Kaže Uzvišeni u prijevodu značenja: "I govore: "Uzeo je Allah dijete." Slava neka je Njemu! Naprotiv, Njegovo je šta je na nebesima i Zemlji; sve je Njemu pokorno." (Sura EL-Bekare 116.) "O sljedbenici Knjige! Ne pretjerujte u vjeri vašoj i govorite o Allahu jedinoistinu. Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je poslanik Allahov i Riječ Njegova koju je uputioMerjemi - i Duh od Njega. Zato vjerujte u Allaha i poslanike Njegove. I ne recite:"Trojica!" - prestanite, bolje je za vas! Samo je Allah Bog, Jedini! Slava neka je Njemu -da On ima dijete!!! Njegovo je šta je u nebesima i šta je na Zemlji; a dovoljan je Allah Zaštitnik." ( Sura E-Nisa, 171.) "Začetnik nebesa i Zemlje! Otkud Njemu dijete,a On nema družice?, a stvorio je svaku stvar i On jeo svakoj stvari Znalac." (El-En`am, 101.)
Da hoce doci dan kad se vi vehabije naucite toleranciji. Svima bi nam zivot bio laksi. Ono kroz sta je Krcanstvo u srednjem vijeku prolazilo, vas tek sad zafatilo. Kasnite 500 godina za Prosvjetljenjem.
Allah je nas muslimane podučio svemu i toleranciji a i granicama koje ne smijemo preći. Islam nema potrebe za prosvjetljenjem kada nam je Allah vjeru upotpunio i usavršio Kaže Uzvišeni Allah u Kur`anu u prijevodu značenja: "Danas sam vam usavršio vjeru vašu i upotpunio vam blagodat Svoju i zadovoljan sam za vas vjerom Islamom." "I objavili smo ti Knjigu (kao); objašnjenje za svaku stvar, i Uputu i milost, i radosnu vijest muslimanima."
Prikaži sve komentare (226)