"Uvođenje obavezne eutanazije čini ulaganje u većinu programa planiranih za 2014. godinu besmislenim i predstavlja bacanje novca naših donatora. " Sve receno u prvoj recenici. Dogs Trust tvrdi da je isplatnije hraniti lutalice mjesecno sa 300 km nego uspavati one koje ne budu udomljeni sa 50 km. Ocigledno su porazeni u BiH i ne mogu vise prati novac preko donatora i udruzenja i sada kao su primorani da se povuku i zamrznu aktivnosti. Jel vam sad jasno narode sta su radili ova udruzenja????
"nije u interesu sačuvati aktivnosti vrijedne u prosjeku milion eura godišnje, a koji bi bili uloženi u lokalnu ekonomiju i budžete" "Uložiš" milion eura godišnje, a zahtjevaš da ti država da samo za Sarajevo preko 20 miliona KM godišnje. A ove milione što su "uložili" nisu sigurno uložili da bi pomogli lokalnu zajednicu ili da pomognu psima, već u svoje reklamne kampanje i lobiranja po parlamentu.
ima li gdje finansijski izvjestaj koji pokazuje na koji nacin ste ulozili milion. cujem da su pojedini ucesnici projekta u 2013. godini bili u stanju kupiti i nova auta. Mashala
Prikaži sve komentare (130)