Treba napraviti neku reviziju ovih penzija, slicno kao i invalidnina. Znam ljude koji volu rep mogu iscupat, a kao fol neki invalidi rada. Jednostavno previse je ljudi penzionisano bez osnova, po raznim uredbama i sranjima kojima su se kupovali glasovi. Jedino to moze objasniti ovoliku razliku u visini penzija. A molba za Vladu da ne povecava linearno penzije, nego najmanju da poveca vecim procentom, a najvisu manjim procentom.
revizija je napravljena, koliko se mogla, i niksic je napravio disbalans, da 2 covjeka koja imaju isto godina i iste struke i istu uplatu doprinosa imaju razlicite penzije zbog cega su pokrenute brojne tuzbe pa cemo vidjeti ishod. A sto se tice penzije ovih visokih, penzije se raucna na osnovu doprinosa, evo primjer, Gavrankapetanovic koji uzima u ovoj drzavi 15 milja mjesecno normalno da ce imati penziju nekad 2000 jer uplacuje vece doprinose. pa ne moze neko sa 500km plate i 3000 plate imati istu penziju
Kakva revizija, tek je u proceduri bio okvirni plan reforme penzionog sistema. U ovoj drzavi treba revizija za sve. A pola ljekara bi trebalo izgubiti dozvolu za rad, zato sto su stvarali lazne invalide.
Prikaži sve komentare (63)