Po mom mišljenju, nije pošteno što će opet zahtijevati izvršenje, jer ako je nad njim već izvršena smrtna kazna, presuda je ispoštovana. Poslije takvog iskustva, teško da bi ikada i pomislio da krene starim putem.. A danas sam ovu vijest pročitala i u novinama i pisalo je da su se činjenici da je preživio najviše obradovale njegove kćerkice.. Možda su one zaslužile šansu da imaju boljeg oca..
Osudi se nekyi xy na 20 god zatvora i pobjegne nakon 5 god. Treba li ga pustiti ili ga naci i vratiti u zatvor!? I ovaj je osudjen ali je "pobjegao"kazni.
Toni Iskreno porediš neuporedivo, al' aj da vidimo... Čovjek je poslije 12 minuta provedenih sa omčom oko vrata proglašen mrtvim. Tačka. Gušenje vješanjem inače nastupa poslije 3-4 minute.. Ako iskoristim tvoje poređenje, on je pobjegao jedino u smrt, jer je očigledno izgubio vitalne životne parametre, pa je doktor smatrao da ga može proglasiti mrtvim, a zatim, nekim ludim spletom okolnosti, taj čovjek je ipak ostao živ.. Toliku želju za životom ili ako hoćeš fortunu, mislim da je lijepo ispoštovati, jer se realno ovakve stvari dese rjeđe nego bingo.. (naravno ako nije ostao trajni invalid, zbog nedostatka kiseonika, što je u ovakvom slučaju realna varijanta, al' to je već druga priča..)
Prikaži sve komentare (73)